Kabeljauw met mosterdsaus

Kabeljauw met mosterdsaus

Kabeljauw met mosterdsaus

Kabeljauw uit de oven - wat ons betreft een van de meest voedzame en smaakvolle manieren om kabeljauw te bereiden. Dit kabeljauw recept is niet zomaar een recept voor kabeljauw uit de oven, want in dit recept gebruiken we een AEG stoomoven. Door het stomen van de kabeljauw in de oven, blijven voedingsstoffen behouden en is de smaak van de kabeljauw optimaal. Een lekkere kabeljauw uit de oven is natuurlijk niet compleet zonder een bijpassende saus. Daarom maken we hier een kabeljauw uit de oven met mosterdsaus. De scherpe smaak van de mosterd vult de zachte smaak van de kabeljauw perfect aan. Benieuwd hoe je de kabeljauw met mosterdsaus zelf bereid? Lees dan snel verder.

Ingrediënten

Voor kabeljauw met mosterdsaus voor 4 personen

 • 4 kabeljauwfilets, 160 gram per stuk
 • 100 gram room
 • 100 gram grove mosterd
 • zout

Kabeljauw uit de oven - bereiding

 1. Bestrooi de kabeljauw licht met zout voordat hij in de oven gaat. 
 2. Voor de mosterdsaus meng je de room en mosterd door elkaar. Giet de mostersaus vervolgens evenvredig over de kabeljauw heen.  
 3. Verpak de kabeljauw vacuüm in een Sous Vide stoomzak.
 4. Plaats de kabeljauw in de oven op ovenniveau 3. Kies voor het Sous Vide programma en stoom de kabeljauw in de oven binnen 25 minuten gaar op 60°C.
 5. Serveer de kabeljauw uit de oven met wat sla en gestoomde aardappels

Meer inspiratie 

Heb je nog geen genoeg van de kabeljauw uit de oven? En ben je misschien wel op zoek naar andere vis recepten? Bereid dan eens ons recept voor het bereiden van een witte forel. De witte forel, is net als de kabeljauw een witvis. Je kunt de stoomoven bereiding van dit recept voor kabeljauw uit de oven ook toepassen op de forel. Niet alleen het maken van een kabeljauw uit de oven is heel simpel, maar dus ook het maken van een forel!

 • Uiensoep sous-vide bereid

  Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!

 • Chocoladeroulade

  Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.

 • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

  Deze koude Spaanse soep is perfect.