Hele kip uit de oven

Hele kip bereiden 

Dit gerecht is ideaal als je gasten hebt. Krokante kip uit de stoomoven met aardappel en groente. De combinatie van hete lucht met een beetje stoom zorgt ervoor dat de kip lekker krokant wordt en niet droog. Wissel eens af en bereid dit gerecht met kalkoen of geef de kip uit de oven wat extra smaak met wat zelfgemaakte jus. Voeg als finishing touch wat rozemarijn en tijm toe aan de kip uit de oven. Benieuwd hoe je de kip in de oven het beste kunt bereiden? Lees dan verder.

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 500  gram aardappelen
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s 
  • olijfolie
  • rozemarijn en tijm
  • knoflook en sjalot
  • peper en zout
  • kipkruiden

Bereiding

1. Snijd de groenten en aardappels en doe ze in een ovenschaal. Snijd de knoflook en sjalot en doe ze ook in de ovenschaal. Olie, peper, zout en kruiden door de groenten mengen.

2. Wrijf de kip in met de kipkruiden.

3. Doe de kip in de ovenschaal in de stoomoven en plug de thermometer in de kip in de oven. 

4. Stel de oven in op 200 graden koken met weinig vocht. Zet de voedselsensor op 85 graden.

Meer inspiratie?

Nog geen genoeg van dit kip uit de oven recept? Kijk dan eens verder tussen onze andere stoomoven recepten. Ga bijvoorbeeld eens voor de pittige variant en maak onze kruidige kip of ga voor een klassieker en maak onze lekkere geroosterde kippenboutjes.