Lamsbout, watermeloen en gin

Lamsbout op een andere manier bereid

Ingrediënten

1 lamsbout zonder bot

5 tenen knoflook

3 takken tijm, blaadjes gerist

3 takken salie, alleen de blaadjes

1 watermeloen

1 fles GastroGin 'Gin & Jonnie'

240 gram basilicum

100 gram Remeker kaas 75 gram olijfolie

1 citroen

75 gram pijnboompitten

40 gram munt

zout

Bereiding

Lamsbout 

Vul de lamsbout met de knoflook, tijm en rozemarijn. Bestrooi met zout en de salieblaadjes. Bind de bout op met slagerstouw. Zout ook de buitenkant van de bout. Gaar de bout in circa 50 minuten in een oven op 120 graden tot een kerntemperatuur van 56 graden en koel daarna terug in de koelkast.

Watermeloen 

Maak met een appelboor een gat in de watermeloen. Zet de fles gin op zijn kop in de watermeloen en zet die 24 uur in de koelkast zodat de meloen zich volzuigt met de gin. Snijd de meloen in parten.

Pesto

Snij de ui in ringen. Bestrijk licht met zonnebloemolie. Rooster vervolgens op een hete barbecue 220-250°C) op een gietijzeren rooster de uien gedurende een paar minuten gaar en bruin.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!

  • Peren in rode wijn

    Voeg de specerijen zeker toe, tenzij je echt geen fan bent – ze geven dit dessert een warme en intense smaak.