Auberginelasagne

Dit auberginegerecht barst van de smaak en zal zowel vegetariërs als vleeseters weten te bekoren.

Ingrediënten

3 aubergines

150 ml olijfolie

500 g mozzarella

6 tomaten

2 uien

1 klein teentje knoflook

400 g tomatenpuree

3 takjes tijm

Peper en zout

500 g lasagnevellen

Bereiding

1 Snij de aubergines in plakjes van 5 mm dik,
bestrooi met zout en bak ze goudbruin in olijfolie.

Snij de mozzarella in plakjes. Snij de tomaten in
schijfjes. Pel de uien, snij ze in ringen en bak ze
kort aan.

3 Pel de knoflook, hak fijn en voeg bij de uien. Voeg
daarna ook de tomatenpuree en de tijm toe. Breng
op smaak met peper en zout, en laat 10 minuten
sudderen.

4 Schik laagjes aubergine, mozzarella, tomaten en
lasagnevellen in die volgorde in een ingevette
vuurvaste schaal van 20 cm x 30 cm x 5 cm en
bedek elke laag met tomatensaus. Eindig met
een laag mozzarella.

5 Zet de lasagne op niveau 2, kies het stoomprogramma
en bak op 200°C gedurende 30 minuten.

Serveertip:

Werk af met extra blaadjes tijm.

  • Peren in rode wijn

    Voeg de specerijen zeker toe, tenzij je echt geen fan bent – ze geven dit dessert een warme en intense smaak.

  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.