AEG krijgt Sustainability Award 2016 met Electrolux

AEG krijgt Sustainability Award 2016 met Electrolux

Sustainability Award 2016

Voor het vijfde jaar op rij staat Electrolux, moederbedrijf van AEG, op nummer één in het RobecoSAM Sustainability Yearbook. Dit is een jaarlijks berekende lijst van prestaties op het gebied van duurzaamheid bij meer dan 2000 van ’s werelds grootste bedrijven. Electrolux is hiermee ‘Industry Leader Household Durables’ (brancheleider in duurzame huishoudapparaten).

5-2-2016

Een verschil maken

“Sustainability is een integraal onderdeel van de zakelijke strategie van Electrolux. Afgelopen jaar hebben we hier door een uitgebreid programma duidelijke prioriteiten in gesteld, om ons ervan te verzekeren dat we goed blijven presteren – en echt een verschil maken in levens van mensen en in de wereld,” zegt Henrik Sundström, vice-president Sustainability bij Electrolux.

“Onze hoogste prioriteit is efficiëntie – het blijven minimaliseren van energie- en waterverbruik van onze producten. Minder resources aanboren, minimaal gebruik maken van gevaarlijke stoffen, en het verkleinen van onze operationele voetafdruk,” voegt Sundström toe.

De RobecoSAM onderscheiding wordt toegekend aan bedrijven die topprestaties leveren in 59 branches. RobecoSAM, die tevens de prestigieuze Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) publiceert, zegt de bedrijven af te meten aan hun sustainability op drie vlakken: economisch, op gebied van milieu en sociaal. Behalve dat Electrolux tot Industry Leader benoemd werd, kreeg het bedrijf ook de Gold Class award, die wordt toegekend aan bedrijven met de hoogste scores.

AEG is trots op haar sustainability prestaties en de award, en zal er alles aan doen om in 2016 nóg betere prestaties te leveren.