Jackfruit rendang

Klassiek vleesgerecht zonder vlees!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de rendang boemboe

4 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 el sambal
2 tl korianderzaad
1 tl komijnpoeder
1 tl gemberpoeder
1 el honing
1 tl laos
1 tl kurkuma

Voor de rendang

800 g jackfruit in blik
400 ml kokosmelk
1 stengel citroengras
2 laurierblaadjes

Bereiding

Pel de sjalotten en de knoflook en snijd in kleinere stukken.

2 Doe alle ingrediënten voor de boemboe in de AEG foodprocessor en hak tot een smeuïg geheel.

Zet de AEG inductieplaat op stand 6, verhit een scheut olie in een diepe pan, voeg de boemboe toe en bak deze gedurende 2 minuten aan.

Laat het jackfruit uitlekken en pluk deze uit elkaar. Voeg het jackfruit toe aan de pan en schep het geheel een aantal keer om.

Voeg de kokosmelk toe aan de pan. Kneus de stengel citroengras met een mes en voeg deze en de laurierblaadjes toe aan de pan. Roer het geheel goed door en laat 30 minuten op stand 4 met de deksel op de pan pruttelen. Haal vervolgens de deksel van de pan en laat nog circa 45 minuten zachtjes doorstoven.

Tip: serveer met witte rijst.

  • Chocoladeroulade

    Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!