Rendang met jackfruit en boemboe
Klassiek vleesgerecht zonder vlees!
Rendang met jackfruit en boemboe
Ingrediënten
Voor 4 porties rendang:
Voor de rendang boemboe
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 el sambal
- 2 tl korianderzaad
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el honing
- 1 tl laos
- 1 tl kurkuma
Voor de rendang
- 800 g jackfruit in blik
- 400 ml kokosmelk
- 1 stengel citroengras
- 2 laurierblaadjes
Bereiding
Hoe bereid je de rendang?
1 Pel de sjalotten en de knoflook en snijd in kleinere stukken.
2 Doe alle ingrediënten voor de boemboe in de AEG foodprocessor en hak tot een smeuïg geheel.
3 Zet de AEG inductieplaat op stand 6, verhit een scheut olie in een diepe pan, voeg de boemboe toe en bak deze gedurende 2 minuten aan.
4 Laat het jackfruit uitlekken en pluk deze uit elkaar. Voeg het jackfruit toe aan de pan en schep het geheel een aantal keer om.
5 Voeg de kokosmelk toe aan de pan. Kneus de stengel citroengras met een mes en voeg deze en de laurierblaadjes toe aan de pan. Roer de rendang goed door en laat 30 minuten op stand 4 met de deksel op de pan pruttelen. Haal vervolgens de deksel van de pan en laat nog circa 45 minuten zachtjes doorstoven.
Geniet van je vegetarische rendang!
Tip: serveer met witte rijst.
Meer vega inspiratie?
Heb je nog geen genoeg van dit vegetarische rendang recept en ben je op zoek naar meer vegetarische inspiratie? Kijk dan eens verder op onze recepten pagina. Hier vind je bijvoorbeeld een recept voor een lekkere vegetarische bietenburger of vega kapsalon!
Tip: bewaar dit rendang recept ook op Pinterest!