Jackfruit rendang
Klassiek vleesgerecht zonder vlees!
Ingrediënten
Voor 4 personen:
Voor de rendang boemboe
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 el sambal
2 tl korianderzaad
1 tl komijnpoeder
1 tl gemberpoeder
1 el honing
1 tl laos
1 tl kurkuma
Voor de rendang
800 g jackfruit in blik
400 ml kokosmelk
1 stengel citroengras
2 laurierblaadjes

Bereiding
1 Pel de sjalotten en de knoflook en snijd in kleinere stukken.
2 Doe alle ingrediënten voor de boemboe in de AEG foodprocessor en hak tot een smeuïg geheel.
3 Zet de AEG inductieplaat op stand 6, verhit een scheut olie in een diepe pan, voeg de boemboe toe en bak deze gedurende 2 minuten aan.
4 Laat het jackfruit uitlekken en pluk deze uit elkaar. Voeg het jackfruit toe aan de pan en schep het geheel een aantal keer om.
5 Voeg de kokosmelk toe aan de pan. Kneus de stengel citroengras met een mes en voeg deze en de laurierblaadjes toe aan de pan. Roer het geheel goed door en laat 30 minuten op stand 4 met de deksel op de pan pruttelen. Haal vervolgens de deksel van de pan en laat nog circa 45 minuten zachtjes doorstoven.
Tip: serveer met witte rijst.