Sint-jakobsschelpen met venkel
Een indrukwekkend gerecht met rijke aroma's, dat bovendien in een handomdraai klaar is.
Ingrediënten
500 g sint-jacobsvruchten, uit de schelp, zonder kuit
1 tl. venkelzaadjes
1 el. citroenolie of fruitige olijfolie
1 onbespoten citroen
Zeezout

Voor 4 personen
1 Doe de venkelzaadjes in een vijzel en stamp ze fijn met de stamper. Was de limoen en rasp de schil ervan.
2 Meng de zaadjes en de limoenschil met de olie, doe ze samen met de sint-jacobsschelpen in een sous-videzakje en sluit vacuüm af. Zorg dat de sint-jacobsschelpen plat en gelijkmatig naast elkaar verdeeld in het zakje liggen.
3 Plaats het zakje op niveau 3, kies het 'Sous-vide'- programma en stoom op 60°C gedurende 10 minuten.
Serveertip! Pers de citroen. Besprenkel de gestoomde sint- jacobsvruchten met het citroensap en een snufje fleur de sel (zeezout).