Sint-jakobsschelpen met venkel

Een indrukwekkend gerecht met rijke aroma's, dat bovendien in een handomdraai klaar is.

Ingrediënten

500 g sint-jacobsvruchten, uit de schelp, zonder kuit

1 tl. venkelzaadjes

1 el. citroenolie of fruitige olijfolie

1 onbespoten citroen

Zeezout

Voor 4 personen

1  Doe de venkelzaadjes in een vijzel en stamp ze fijn met de stamper. Was de limoen en rasp de schil ervan.

2 Meng de zaadjes en de limoenschil met de olie, doe ze samen met de sint-jacobsschelpen in een sous-videzakje en sluit vacuüm af. Zorg dat de sint-jacobsschelpen plat en gelijkmatig naast elkaar verdeeld in het zakje liggen.

3 Plaats het zakje op niveau 3, kies het 'Sous-vide'- programma en stoom op 60°C gedurende 10 minuten.

Serveertip! Pers de citroen. Besprenkel de gestoomde sint- jacobsvruchten met het citroensap en een snufje fleur de sel (zeezout).

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Gestoomde loempia's
  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!