Microplastic filter

Met ons nieuwe AEG microplastic filter geven we iedereen de mogelijkheid om duurzamere keuzes te maken in hun dagelijkse leven. Zo kan je zorg te dragen voor je kleding en tegelijkertijd milieuvervuiling voorkomen. Het is een voorbeeld van hoe wij verantwoorde innovaties creëren die niet alleen vandaag opvallen, maar die ook helpen bouwen aan een betere toekomst.

Microplastic filter

Onze nieuwe AEG microplastic filter voorkomt dat tot 90% van de microplastic vezels, groter dan 45 micron, vrijkomen in rivieren en oceanen. Dit betekent dat je kunt blijven genieten van en zorg dragen voor kleding die is gemaakt van synthetische materialen, zoals polyester en nylon, terwijl de impact op het milieu wordt verminderd.

Koop hier

Wist je dat?

 • Microplastic
  Microplastic en mode

  Alleen al door het wassen van kleding komen er per huishouden tot twee plastic zakken met microplastic vezels per jaar vrij. Tegenwoordig is 64% van de nieuwe kleding gemaakt van plastic.

 • Microplastic
  Het vrijkomen van vezels

  Het vrijkomen van microplastics uit synthetische kleding wordt voornamelijk veroorzaakt door de mechanische en chemische spanningen die stoffen ondergaan tijdens een wasproces in een wasmachine, waardoor microvezels loskomen van de garens waaruit het textiel is opgebouwd.

 • microplastics
  Verontreiniging van onze oceanen

  Textiel is de belangrijkste bron van microplasticvervuiling: elk jaar wordt bijna een half miljoen ton microplastic vezels in de oceaan gedumpt - dat zijn 3 miljard polyester shirts.

Installatie van het microplastic filter

Goed om te weten:

De installatie van het accessoire is snel en eenvoudig - en vereist slechts 3 schroeven.

Het microplastic filter moet aan de muur en naast de wasmachine worden bevestigd.

Ons advies:

De ruimte die nodig is om het microplastic filter te installeren is 20 cm aan weerszijden van de wasmachine, waarbij rekening moet worden gehouden met een mogelijke beperking van muur/meubilair. Dit voorkomt lekkage uit de wasmachine.
De muursteun moet op 110 cm hoogte van de bovenkant van de muursteun tot de vloer (of sokkel indien aanwezig) worden geplaatst. De muursteun moet met schroeven stevig aan de muur worden bevestigd.
Het wordt aanbevolen om boven het filter minstens 40 cm vrije ruimte te houden, om het filter correct te kunnen bedienen, openen en uitnemen. Als er meubels boven de wasmachine staan, zorg er dan voor dat er altijd 40 cm vrij blijft boven het microplastic filter.

 

Onderhoud van het mircoplastic filter

Het filter waarschuwt wanneer het moet worden gereinigd (om de 6-8 wasbeurten). Onderhoud is eenvoudig - gebruik de reinigingsborstel en gooi de microplastic vezels in de normale afvalbak (huisvuil).

Het filterpatroon kan 6 maanden worden gebruikt voordat het vervangen dient te worden. Als het filterpatroon goed gereinigd wordt, dan kan deze worden weggegooid bij het plastic afval en zo gerecycled worden.