Crème Caramel

Crème Caramel

Met dit contrast tussen karamel en zachte custard sluit u de maaltijd op een luchtige manier af.

HET GEHEIM VAN DE CHEF: Serveer 's zomers met verse bessen en in de winter met partjes sinaasappel. De frisse en pittig zure smaak van het fruit past perfect bij dit dessert.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 6 personen

1 vanillestokje

200 g suiker

2 el. water

500 ml melk

2 eieren

 

4 eierdooiers

Stappen

 

  1. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de zaadjes uit.

  2. Karameliseer 100 g suiker in een pan met 2 el. water tot een gouden karamel. Verdeel direct over 6 ramequins zodat de bodem van elk potje bedekt is.

  3. Giet de melk en de uit het stokje geschraapte vanillezaadjes in een pan en warm op tot ongeveer 90°C, zonder te laten koken.

  4. Meng de eieren en de eierdooiers met de andere 100 g suiker. Roer de warme melk langzaam onder het eimengsel. Verdeel dit mengsel over de ramequins.

  5. Zet de crèmes 40 min. op 90°C op niveau 2 op het ‘Combi Plus stomen’-programma.

  6. Laat de crèmes afkoelen in de koelkast en serveer op een vrij klein bord.