Crème Caramel
Crème Caramel
Met dit contrast tussen karamel en zachte custard sluit u de maaltijd op een luchtige manier af.
HET GEHEIM VAN DE CHEF: Serveer 's zomers met verse bessen en in de winter met partjes sinaasappel. De frisse en pittig zure smaak van het fruit past perfect bij dit dessert.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 6 personen
1 vanillestokje
200 g suiker
2 el. water
500 ml melk
2 eieren
4 eierdooiers
Stappen
-
Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de zaadjes uit.
-
Karameliseer 100 g suiker in een pan met 2 el. water tot een gouden karamel. Verdeel direct over 6 ramequins zodat de bodem van elk potje bedekt is.
-
Giet de melk en de uit het stokje geschraapte vanillezaadjes in een pan en warm op tot ongeveer 90°C, zonder te laten koken.
-
Meng de eieren en de eierdooiers met de andere 100 g suiker. Roer de warme melk langzaam onder het eimengsel. Verdeel dit mengsel over de ramequins.
-
Zet de crèmes 40 min. op 90°C op niveau 2 op het ‘Combi Plus stomen’-programma.
-
Laat de crèmes afkoelen in de koelkast en serveer op een vrij klein bord.