Bloemkoolsteak met Griekse yoghurt en rosevalaardappels met rozemarijn

Klassiek vleesgerecht zonder vlees!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

1 kg rosevalaardappels

2 takken rozemarijn

1 grote bloemkool

6 el olijfolie

2 el gerookte paprikapoeder

2 el knoflookpoeder

1 tl cayenne peper

1 bosje dille

100 g Griekse yoghurt

2 tl knoflookpoeder

Bereiding

Verwarm de AEG oven voor op 200 graden.

Snijd de rosevalaardappels in parten en leg deze in een ovenschaal. Rits de rozemarijnblaadjes van de takjes en strooi deze over de aardappels.

Sprenkel ook wat olie, peper en zout over de aardappels en zet de ovenschaal circa 20 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de bloemkool voorzichtig in plakken van 2-3 cm.

Meng de olijfolie met de paprikapoeder, de knoflookpoeder, de cayennepeper en een flinke snuf peper en zout in een diep bord en marineer hier de bloemkoolsteaks in.

Verhit een koeken- of grillpan op de AEG inductieplaat op stand 7 en bak hierin de bloemkoolsteaks 5 minuten per kant.

Snijd de dille fijn en meng de Griekse yoghurt, de knoflookpoeder en maak op smaak met peper en zout.

Tip: Serveer met de bloemkoolsteaks en de rosevalaardappeltjes.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Chocoladeroulade

    Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.

  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!