Bloemkoolsteak met Griekse yoghurt en rosevalaardappels met rozemarijn
Klassiek vleesgerecht zonder vlees!
Ingrediënten
Voor 4 personen:
1 kg rosevalaardappels
2 takken rozemarijn
1 grote bloemkool
6 el olijfolie
2 el gerookte paprikapoeder
2 el knoflookpoeder
1 tl cayenne peper
1 bosje dille
100 g Griekse yoghurt
2 tl knoflookpoeder

Bereiding
1 Verwarm de AEG oven voor op 200 graden.
2 Snijd de rosevalaardappels in parten en leg deze in een ovenschaal. Rits de rozemarijnblaadjes van de takjes en strooi deze over de aardappels.
3 Sprenkel ook wat olie, peper en zout over de aardappels en zet de ovenschaal circa 20 minuten in de oven.
4 Snijd ondertussen de bloemkool voorzichtig in plakken van 2-3 cm.
5 Meng de olijfolie met de paprikapoeder, de knoflookpoeder, de cayennepeper en een flinke snuf peper en zout in een diep bord en marineer hier de bloemkoolsteaks in.
6 Verhit een koeken- of grillpan op de AEG inductieplaat op stand 7 en bak hierin de bloemkoolsteaks 5 minuten per kant.
7 Snijd de dille fijn en meng de Griekse yoghurt, de knoflookpoeder en maak op smaak met peper en zout.
Tip: Serveer met de bloemkoolsteaks en de rosevalaardappeltjes.