Boeuf bourguignon vegetarisch
Klassiek vleesgerecht zonder vlees!
De boeuf bour in een vegetarisch jasje
Ingrediënten
Voor 3 porties vega boeuf bourgi
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 winterpeen
- 1 prei
- 2 stengels bleekselderij
- 250 g kastanjechampignons
- 1 el tomatenpuree
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- 100 ml rode wijn
- 250 ml groentebouillon
- 1 klein blikje linzen
Bereiding
Hoe bereid je de vega boeuf bourguignon?
1 Pel de ui en de knoflook. Snijd de uien in halve ringen, hak de knoflook fijn, snijd de winterpeen, de prei en de bleekselderij in plakjes en de kastanjechampignons in partjes. Dit wordt de basis van je vegetarische boeuf bour.
2 Zet de AEG inductieplaat op stand 4, verhit een scheut olie in een braadpan en bak hierin de uien, de winterpeen, de prei, de knoflook en de champignons 3 minuten.
3 Rits de tijm van de takjes af.
4 Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten door. Blus af met de wijn en laat 3 minuten verdampen. Voeg dan de laurier en de tijm toe.
5 Voeg de groentebouillon toe, roer goed door en laat zo’n 15 minuten door pruttelen. Voeg tot slot de linzen toe en laat nog 5 minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: serveer de boeuf bour met een lekkere zelfgemaakte aardappelgratin!
Meer inspiratie?
Smaakt de boeuf bour naar meer of ben je op zoek naar meer vegetarische gerechten? Kijk dan eens verder binnen onze recepten pagina. Hier vind je naast het heerlijke recept voor een vega boeuf bourgi ook een recept voor een lekkere bietenburger of smaakvolle bloemkoolsteak. Perfect als je op zoek bent naar geschikte vleesvervangers!
Tip: bewaar dit vega boeuf bour recept op Pinterest!