Vega boeuf bourguignon

Klassiek vleesgerecht zonder vlees!

Ingrediënten

Voor 3 personen:

2 uien

2 teentjes knoflook

1 winterpeen

1 prei

2 stengels bleekselderij

250 g kastanjechampignons

1 el tomatenpuree

1 laurierblad

2 takjes tijm

100 ml rode wijn

250 ml groentebouillon

1 klein blikje linzen

Bereiding

Pel de ui en de knoflook. Snijd de uien in halve ringen, hak de knoflook fijn, snijd de winterpeen, de prei en de bleekselderij in plakjes en de kastanjechampignons in partjes.

Zet de AEG inductieplaat op stand 4, verhit een scheut olie in een braadpan en bak hierin de uien, de winterpeen, de prei, de knoflook en de champignons 3 minuten.

Rits de tijm van de takjes af.

Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten door. Blus af met de wijn en laat 3 minuten verdampen. Voeg dan de laurier en de tijm toe.

Voeg de groentebouillon toe, roer goed door en laat zo’n 15 minuten door pruttelen. Voeg tot slot de linzen toe en laat nog 5 minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: serveer met aardappelpuree!

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Chocoladeroulade

    Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.

  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!