Wat poft er in 2018? Quinoa, amarant en sorghum. Gepofte granen worden al eeuwen bereid op een eenvoudige manier - in verwarmde pannen -zoals bijvoorbeeld bij het poffen van popcorn.


Moderne gepofte granen kunnen het beste worden bereid door gebruik te maken van een hoge temperatuur, druk of extrusie. Deze granen  kunnen worden gebruikt als topping voor salades maar kunnen ook als topping gebruikt worden voor elk gerecht met yoghurt of geroosterde groenten. Perfecte resultaten bij het poffen van granen kunnen alleen worden bereikt door precieze hitte-instellingen. Inductiekookplaten van AEG stellen u in staat om de exacte temperatuur in te stellen en constant te houden voor de meest nauwkeurige resultaten.

MaxiSense Pure Black kookplaat

Stelt u zich eens een volledig zwart, glanzend oppervlak voor, naadloos verbonden met uw werkblad. De kookzones en bedieningstoetsen zijn onzichtbaar tot uw vingertoppen ze tot leven brengen. De MaxiSense Pure Black kookplaat van AEG combineert een strak ontwerp met een vlotte bediening en zorgt voor perfecte resultaten.

Echte chefs staan op precisie vooral wanneer het gaat om het controleren van de warmte. De Pure Black kookplaten van AEG beschikken over een intuïtieve DirectControl-bediening. Per zone zijn 14 warmteniveaus met slechts een vingertip eenvoudig en snel te selecteren.

Lees meer over de MaxiSense Pure Black

Gepofte amarantpitten en zwarte rijst

Ingredi├źnten

2 eetlepels amarantpitten
2 eetlepels zwarte rijst

Instructies

- Maak een braadplan gloeiend heet op de MaxiSense Pure kookplaat. Verlaag daarna de temperatuur tot gemiddeld.
- Bestrooi de pan met ongeveer 1 eetlepel amarantpitten of zwarte rijst per keer.
- Laat de pitten of rijst volledig opblazen, giet ze in een kom en plaats nieuwe pitten of rijst in de pan.
- Gebruik het mengsel om over uw favoriete soepen, salades of ontbijtgranen te strooien.