Care More

ZORG BETER VOOR JE EIGEN KLEREN

Kleding is veel meer dan alleen maar wat aan elkaar genaaide lapjes en stoffen. Je ziet er goed uit in die jurk, die nette broek heb je nodig voor je werk en je lievelingstrui die voelt zo zacht aan. Sommige kledingstukken zorgen ervoor dat wij lekker in ons vel zitten en geven ons een goed gevoel. Je kleding bevat herinneringen, of het nu gaat om een t-shirt van je favoriete band of de mooie outfit die je voor een bruiloft hebt gekocht. 

Een zwart jasje

Kleding zegt zoveel over ons, wie we zijn en hoe wij ons voelen, dat dragen we uit met onze kleding. Maar gemiddeld dragen we nog geen 80% van de kleding die we hebben. Dit heeft te maken met de manier waarop wij onze kleren wassen. De wasvoorschriften die we kennen zijn achterhaald waardoor je kleren sneller slijten, vervagen, beschadigen en hun vorm verliezen. 

Niet alleen is het zonde als jij je favoriete kledingstukken weg moet gooien of in de kast laat liggen, de wegwerpcultuur van de mode heeft ook nog eens een negatieve impact op het milieu. AEG gaat de strijd aan met de verouderde manier van wassen en introduceert daarom vernieuwde wasvoorschriften waardoor jij langer kunt genieten van je kleren, zonder dat ze beschadigen, verkleuren of krimpen. Dit allemaal dankzij de nieuwste technologieën in onze wasmachines. 

WAAROM MOET KLEDING ANDERS GEWASSEN WORDEN?

Jouw kleding bevat speciale herinneringen en geven je een goed en vertrouwd gevoel. In sommige kleding voel jij je net wat beter of mooier en op een sombere dag is het heerlijk om in die zachte trui op de bank te hangen. Maar als je kleren verkleuren, krimpen, beschadigen of ruw aan beginnen te voelen, , verdwijnen ze steeds verder naar achteren in de kledingkast. Dit hoeft niet meer te gebeuren. De wasmachines en drogers van AEG geven jouw tal van manieren om kleding op een andere manier te wassen, zodat jij langer kan genieten van je favoriete kleren en minder hoeft weg te gooien. 

Een paarse zijden top met sieraden

ONZE WASMACHINES MAKEN BETER SCHOON

Vroeger was het nodig om je kleren heet te wassen om ze goed schoon te krijgen, maar tegenwoordig kan je vrijwel al je kleding wassen op een lage temperatuur. De enige keer wanneer jij je wasmachine op een hoge temperatuur zou moeten laten draaien, is als je de wasmachine zelf een keer wilt schoonmaken. Een handwas is ook verleden tijd. Delicate stoffen, zoals wol en zijde hebben vaak een handwas nodig, maar de wasmachines van AEG hebben speciale programma’s die zorgvuldiger werken dan een handwas. Met een handwas kan je onbedoeld veel je kleding tegen elkaar wrijven, bijvoorbeeld als je vlekken wilt verwijderen, maar hierdoor slijt de stof juist sneller. 

Een blauw katoenen t-shirt
Een afbeelding van glad en lekker ruikend rood zijde

MOOIE, COMFORTABELE KLEDING MET EEN FRISSE GEUR

Bepalen wat je draagt, hangt van meer af dan alleen hoe jouww kleren er uitzien. Onderzoek suggereert dat al je zintuigen er bij betrokken zijn - van aanraken tot ruiken. Met de nieuwste wasmachines en drogers worden kleren optimaal schoongemaakt, blijven ze hun kleuren behouden en ook je handdoeken blijven zijdezacht. Want wie wordt er niet blij van pas gewassen kleding met een frisse geur.Met een moderne was-droogcombinatie kan jij dat frisse gevoel snel bereiken door je kleding in één non-stop-cyclus te wassen en te drogen.

Dozen vol kleding

HOUD REKENING MET HET MILIEU

Kleding heeft een enorme impact op het milieu. We wassen op een inefficiënte manier, met hoge temperaturen en langdurige programma’s, bovendien verbruiken we ook onnodig veel water met kleine wasjes. Wij kunnen het milieu beschermen door onze kleding goed te verzorgen. De wasmachines van AEG hebben niet alleen een laag energiegebruik, ze passen hun hele programma aan op de lading van de was. Zo was je nooit te lang en blijven kleren langer mooi. Door de nieuwste technologieën kan jij je kleding efficiënt wassen en slijtage tot een minimum beperken. Dankzij AEG kan jij langer doen met de kleren in je kast en hoef je minder snel de winkel in voor nieuwe kleding.  

Onze 8000 serie drogers met AbsoluteCare-technologie drogen zelfs uw wol en zijde, en biedt uw meest delicate kleding een langere levensduur. Als uw kleding negen maanden langer mee gaat, verlaagt uw de CO2-uitstoot en het waterverbruik met 20-30%.

Vrouw in een net gewassen zilverkleurige, zijden blouse
AbsoluteCare®-systeem

U kunt nu zorgeloos uw delicate kledingstukken zelf thuis drogen en zo stomerijkosten besparen. 

De AEG 8000 serie droger

DE DROGER DIE JOUW KLEDING BESCHERMT

Ontdek verzorging die net zo mild is als natuurlijk drogen en tegelijkertijd minder kreukvorming oplevert. Dankzij het speciale zijdeprogramma kan jij zelfs 100% zijden kledingstukken vol vertrouwen drogen in onze drogers. Het is allemaal mogelijk met onze 8000 serie drogers met AbsoluteCare®-systeem.

Blauw katoen met een 30 graden wassymbool aan de bovenkant

BESPAAR GELD OP ENERGIE EN WATERVERBRUIK

Moderne wasmachines bieden je uitstekende resultaten op lage temperaturen. Dit bespaart je niet alleen geld, het is beter voor het milieu en helpt bij het beschermen van je kleding. Een moderne wasmachine bespaart tot 80% meer energie dan een machine van vijf jaar oud. Dus investeer in de technologie van vandaag en bespaar geld door op 30 graden te wassen.

Vrouw in een net gewassen rode, zijden blouse
ÖKOMix-technologie

Unieke pre-mix van wasmiddel en wasverzachter met water om elke vezel te bereiken. Wast aantoonbaar schoner en zachter. 

De AEG 8000 serie wasmachine

HOUD KLEDING ZO GOED ALS NIEUW

De mooiste stoffen raken nooit uit de mode. De meest kwetsbare kledingstukken dienen voorzichtig te worden behandeld om hun tijdloze kwaliteit te behouden, hoe vaak je ze ook wast. Om dat te bereiken, mengen de nieuwste series wasmachines met geavanceerde ÖKOMix-technologie wasmiddelen en wasverzachters vooraf met water. De ÖKOMix-technologie is de eerste in zijn soort die garandeert dat elke vezel wordt gereinigd en verzorgd, zelfs tijdens kortere wasprogramma's. Iedere naad, vezel en draad. Vakkundig beschermd. 

DE LEVENSCYCLUS VAN KLEDINGVERZORGING

Kleine veranderingen maken grote verschillen voor het mooi houden van uw kleding. We gooien kleding tegenwoordig heel snel weg. Maar kleding net zo lang bewaren als onze grootouders deden, wil niet zeggen dat we gebruik moeten maken van verouderde methoden. Slimmer aankopen, wastips en nieuwe technologie zorgen ervoor dat uw kleding jaren meegaat.

Het begint in de winkel

Blauw katoenen stof

Kijk naar de kwaliteit

Goede makelij en vakmanschap zorgen voor duurzamere kleding. Goede kwaliteit kost meer, maar u krijgt waar voor uw geld. Zoek naar natuurlijke, duurzame stoffen, zoals katoen en wol. Kijk of stiksels en naden vrij zijn van rimpels en onregelmatigheden. En controleer knopen op losse draden. Met dit soort kwaliteit kan uw kledingstuk de tand des tijds doorstaan. Laat de kleding bij enig teken van slordig naaiwerk in het rek hangen.

Een bak met water met toegevoegde, schadelijke chemicaliën

GA VOOR BIOLOGISCH

U kunt de impact van uw kleren op het milieu reduceren vanaf het moment dat u een winkel binnenloopt. Gemiddeld is er 1 kg chemicaliën nodig om 1 kg textiel te produceren. Dus kijk uit naar kledingstukken gemaakt van organisch textiel en duurzame of recycleerbare materialen. Kijk voor meer informatie onze film, The Next Black, waarin duurzaamheid in de textielindustie wordt onderzocht.

Wat we met onze kleding doen nadat we het hebben gekocht, heeft een grote invloed op de levensduur en op onze planeet. Gelukkig zijn er manieren om kleding te verzorgen die mild zijn voor uw kleding en het milieu. 

Minder wassen, beter verzorgen

Maar weinig kleding moet al gewassen worden na één keer dragen. Te vaak wassen is slecht voor het milieu en uw kleding wordt er niet mooier op. Wachten totdat u de machine vol heeft is vaak de beste optie. Minder vaak wassen bespaart immers energie en water. Met onze OptiSense-technologie hoeft u echter niet meer te wachten totdat u een volle trommel heeft. De tijd en het energieverbruik wordt automatisch aangepast aan de grootte van de lading. Uw kleding wordt hierdoor niet langer gewassen dan nodig en u bespaart tijd en energie.

Pak eenvoudig de lastigste wasklusjes aan

 • Rood zijde op een antraciet achtergrond
  Een wasmiddel voor fijne was

  Gebruik een speciaal wasmiddel dat geen enzymen op basis van eiwitten bevat. Deze kunnen schade toebrengen aan wol en zijde.

 • Een met de hand gewassen rood kledingstuk
  Behandel vlekken snel

  Laat een vlek zo snel mogelijk in koud water weken om te voorkomen dat de vlek intrekt.

 • Een helder rood overhemd
  Houd kleuren fel

  Bleekvrije wasmiddelen zijn het meest geschikt voor uw gekleurde was. Gebruik poeder met bleekmiddelen om wit echt wit te houden.

Een AEG Steam Station strijkt een klein shirt

SNELLER STRIJKEN

Geniet tussen wasbeurten door van frisse, kreukvrije kleding met het Steam Station-strijkijzer. Het produceert snel stoom om uw kleding te ontkreuken. En omdat het zo snel gaat, worden uw kledingstukken niet zo lang blootgesteld aan hoge temperaturen.

PROSTEAM-TECHNOLOGIE

Tot 30% minder kreuk en snel opfrissen

De AEG 7000 serie wasmachine

DE BESCHERMER VAN DELICATE SHIRTS

Zorg ervoor dat uw kleding er elke dag weer perfect uitziet en aanvoelt, zonder moeite. Wilt u minder tijd besteden aan strijken? Met de AEG 7000 serie wasmachines met ProSteam-technologie kunt u een wasprogramma afronden met stoom om kreuk te verminderen of een apart stoomprogramma gebruiken om kledingstukken op te frissen zonder ze te wassen. Minder strijken betekent minder slijtage van vezels, zodat uw kleding er langer als nieuw blijft uit zien.

Modellen die zijde, wollen & sportkleding dragen

DURF TE DROGEN!

Nog nooit wol, zijde of outdoorkleding in een droger gedroogd? Nu kunt u alles wat u wast ook met het volste vertrouwen in de droger drogen. De AEG 8000 serie drogers met AbsoluteCare®-systeem bieden een unieke bescherming voor uw kleding. Aangepaste programma's die nauwkeurig de bewegingen en de temperatuur bepalen zorgen voor een ultieme verzorging van al uw kleding.

Reduceren, hergebruiken, recyclen

Maar liefst 95% van de kleding die we weggooien, kan nog worden gedragen of gerecycled. De laatste fase van de levenscyclus van uw kledingstuk hoeft niet de laatste te zijn. Als het nog mooi is, geef het dan aan een goed doel. Upcycle het om het nieuw leven in te blazen. Of geef het terug aan de natuur bij een recyclestation. Recyclen vermindert de hoeveelheid afval en het bespaart energie en water. Zorgen voor het milieu raakt nooit uit de mode.

Meer informatie

Als u minder wasmiddel gebruikt en zorgt dat het milieuvriendelijk is, beperkt u de impact op het milieu en bespaart u geld. Dit is ook het geval wanneer u uw naaigerei pakt en niet de vuilnisbak wanneer uw kleding slijt. Met kleine reparaties en aanpassingen aan uw kleding ziet het er weer zo goed als nieuw uit. Raadpleeg voor meer informatie de MyAEG-app vol handige tips om u te helpen uw kleding beter te verzorgen. 

Downloaden voor iOS            Downloaden voor Android

UITDAGING VOOR WASLABELS

Naarmate de technologie zich ontwikkelt, moeten onze wasgewoontes zich ook ontwikkelen. En toch wassen en drogen we nog op een verouderde manier. Dit is schadelijk voor ons milieu en onze kleding. We dagen verschillende waslabels uit omdat ze niet meer gelden. Zo wast en droogt u op de meest verzorgende manier.

BESPAAR UW KLEDING VEROUDERD ADVIES

Kleding wekend in water

30 is het nieuwe 40

Temperatuurlabels zijn geen aanbeveling, ze zijn een maximum. Het meeste wasgoed kan bij een lagere temperatuur worden gewassen. Dit helpt u bij het beschermen van de kleuren en vezels van uw kleding en bespaart op uw elektriciteitsrekening. Onze ÖKOMix-wasmachines bieden een uitzonderlijke wasverzorging op 30 graden. De gepatenteerde pre-mixtechnologie lost het wasmiddel sneller op zodat het bij een lagere temperatuur wordt geactiveerd.

Vrouw in een net gewassen zwarte jurk

DE BESCHERMER VAN DE KLEINE ZWARTE JURK

Geniet wasbeurt na wasbeurt van de kleur, vorm en zachtheid van uw kleding. De ionenwisselende filtersysteem in AEG 9000 Series-wasmachines is uniek in de wereld. Deze SoftWater Technology verwijdert onzuiverheden uit het water voordat dit in de trommel komt waardoor het wasmiddel op 30 graden net zo goed presteert als tijdens een wasbeurt op 60 graden. Beter voor het milieu, beter voor uw kleding.

Goedgekeurd door Woolmark

Onze apparaten zijn gecertificeerd, zelfs voor uw "handwasbare" wollen kleding

Green care-label van Woolmark

Vergeet met de hand wassen

Vergeet wat u heeft geleerd. Met de hand wassen is niet de zachtste manier om een delicaat kledingstuk te wassen. Het verbruikt tijd en water, en zet de vezels meer onder druk dan u zou denken. Moderne machines met wascycli voor wol en zijde hebben unieke trommelrotaties en lagere wastemperaturen voor de beste verzorging van uw fijne stoffen. 

Vergeet de stomerij

Kleding naar de stomerij brengen, is duur en slecht voor het milieu en de kwaliteit van uw kleding. En bovendien onnodig. Moderne wasmachines zijn zacht genoeg om veel van uw "stomerij" kledingstukken te wassen zonder chemicaliën. Zoals de door Woolmark goedgekeurde drogers van AEG. Ze kunnen uw kleding op veel lagere temperaturen drogen - zelfs "handwasbare" items. 

ÖKOKombi Plus bekijken

De eerste was-droogcombinaties op de markt die de Woolmark Blue certificering hebben gekregen.

Het Blue Care-label van Woolmark

Efficiëntie gecombineerd met de beste prestaties

Bespaar ruimte, tijd en energie met ÖKOKombi Plus. Deze was-droogcombinatie combineert hoogwaardige was- en droogtechnologie, zodat u zelfs kwetsbare kledingstukken, zoals wol, kunt wassen en drogen. Terwijl u tot 40% minder energie en water verbruikt dan met vergelijkbare machines. Zodat uw kleding altijd de beste verzorging krijgt. 

 Het slimme kledinglaboratorium van adidas met een mannequin

Wilt u weten wat er komen gaat?

The Next Black is een documentaire over wat we kunnen verwachten. We hebben in onze glazen bol gekeken om te begrijpen wat er in de toekomst nodig zal zijn voor wat betreft het wassen van kleding. We werkten samen met ontwerpers en leidende modemerken, zoals Adidas en Patagonia, om hierachter te komen. Wij nodigen u uit om de toekomst van kleding en de toekomst van zorg te ontdekken.

Nu weet u hoe u uw kleding het beste kunt verzorgen. Uw favorieten verdienen de beste behandeling omdat ze niet alleen uit draden en stof bestaan. Ze vertellen een verhaal... uw verhaal. Door ze in moderne machines te wassen en te drogen, kunt u van dat verhaal een saga maken. En als u uw steentje bijdraagt voor uw kleding en het milieu, dan krijgt het verhaal een goed einde.